„Здравето отблизо“ споделя сбъднати мечти

„Здравето отблизо“ споделя сбъднати мечти

Тази седмица в рубриката „Сподели доброто“ екипът на предаването на БНТ1 „Здравето отблизо“ разказа личната история на 22-годишната Деница Иванова, която страда от псориазис. Кожното заболяване на младата жена е диагностицирано още когато е тийнейджър и…

„Здравето отблизо“ споделя сбъднати мечти

ази седмица в рубриката „Сподели доброто“ екипът на предаването на БНТ1 „Здравето отблизо“ разказа личната история на 22-годишната Деница Иванова, която страда от псориазис. Кожното заболяване на младата жена е диагностицирано още когато е тийнейджър и променя целият й живот.

След като почти седем години младата жена е лишена от възможността да облича къси дрехи, с помощта на АХППУ (Асоциация на хората с псориазис и псориатични усложнения), дефилира на подиума като модел в ревю, организирано от самата асоциация. Ревюто под наслов „Погледни отвъд външността ми“ цели да повиши толерантността на обществото към пациентите с псориазис, както и да покаже, че псориазисът не е просто козметичен проблем, а сериозно системно възпалително заболяване, което може да доведе до много тежки усложнения.