Псориазис при мъжете

Псориазис при мъжете

Псориазисът засяга мъжете и жените с еднаква честота, но лечението на псориазиса при мъжете може да е свързано с някои допълнителни съображения. Като това да се борите със стигмата, че имате видимо заболяване на кожата. Може да имате въпроси за това как болестта ще повлияе на запознанствата ви и моментите на интимност. Може дори да се чудите как псориазисът ви може да повлияе на вашите планове за създаване на семейство.

 

Ежедневие

Псориазисът може да засегне много повече от вашето здраве. Да живееш с псориазис може да означава да промениш изцяло ежедневието си. Той може да повлияе върху избора ви на дрехи, върху това как се бръснете, как се справяте на работното място или в училище или дори върху това колко добре спите през нощта. За щастие, много други хора, които живеят с псориазис, са споделили своя опит и съвети за това как не само са успели да се справят с псориазиса, но и да го победят.

Емоционално благополучие

Жонглирането с кариерата, семейството и псориазиса може да бъде трудна задача за всеки независимо от тежестта на заболяването. Въпреки че е важно да се придържате към своя работещ план на лечение, от другата страна на уравнението се намира вашето психическо здраве.

Има много начини за намаляване на свързаното с псориазиса емоционално бреме – от разработване на стабилна система за лична подкрепа до обсъждане на притесненията ви със здравните специалисти, които се грижат за вас.

За да научите повече за това как псориатичната болест може да повлияе на живота ви и да получите съвети за справяне с психическия стрес, можете да поискате безплатна брошура на английски език от линка.

Връзки и секс

Започването на нова връзка може да бъде сложно за хората с псориазис или псориатичен артрит. Да ти се наложи да обясняваш за болестта си на първата среща не е идеалният начин за разчупване на леда и опознаване на новия човек.

За да научите повече за лечението на генитален псориазис и за това как да общувате с партньора си по въпросите, свързани с интимността и псориазиса, можете да заявите безплатно Ръководство за генитален псориазис.